Fun First 31.7 Sailing

© 2015 Fun First 31.7 Contact Me

HTR 2014 – tyyntä, salamaa ja ryskettä

HTR 2014 käytiin vaihtelevissa olosuhteissa. Kokonaista 13 kappaletta 31.7:a starttiviivalla lupaili mielenkiintoista fleet racea karavaanimuodostelmassa kohti Tallinnaa. Keliennuste tyypillinen 12-17 knts SW höystettynä pienellä S shiftillä johonkin aikaan yöllä. Harmiksemme emme onnistuneet houkuttelemaan täyttä miehistöä vaan matkaan lähdettiin 100kg vajaana, mikä ei tietenkään helpota urakkaa ottaen ennusteen huomioon.

Starttilinja oli parempi kuin viime vuonna, mutta veneen pää vaikutti suotuisammalta paikalta aloittaa. Päädyimme kuitenkin siihen että otetaan pientä etäisyyttä kaikkein kuumimpiin tohinoihin ja cruisailtiin vapaasti hiukan kauempana veneestä. Kohtuullinen startti, kuitenkin marginaalia starttiviivaan paukun tullessa. Milou oli yli ja palasi, arvuuttelimme mitkä olivat muut veneet jotka olivat innokkaimmat starttaajat. Ensimmäiselle poijulle kärjen tuntumassa, spinnu ylös jo ennen merkkiä. Merkin jälkeen Watatait ja Melisande kuumottivat takana joten jiippi paaralle ja vapaampaan tuuleen. Penelope ja Lutra ajoivat täyttä plattista ylempänä ja hiukan edellä. Sitten alkoivat haasteet, pilvenreuna söi kaiken tuulen ja vauhti kuoli kokonaan, samaan aikaan kaikki ylempänä ajavat jatkavat menoaan. Jiippi takaisin styyralle ja päästiin kuin päästiinkin tuuleen ja nyt hyvällä kulmalla kohti eteläpoijua. Poijulla ensimmäisenä Penelope & Lutra, sitten taidettiin olla me ja Piggy. Pari venettä tuli paaralla poijulle ja niinhän siinä kävi että lopulta peräpäässä kolisi, onneksi tuloksena vain tuhoutunut ankkurikela joka näytti vääntelynkin jälkeen lähinnä modernilta taiteelta.

Kryssi kassua kohden, joka muuttui spinnulegiksi joka muuttui kryssiksi jne. Pilvet sotkivat tuulta ja vaati jatkuvaa reagointia trimmin suhteen. Kassulta kohti Tallinnan matalaa, ajettiin leikkarin yläpuolella välillä kryssikulmaa ja välillä jotain 60-astetta. Case vielä hallussa kunnes pilvi ja salamarintama – jota oltiin jo kauan ihailtu kauempaa – tuli päälle. Tietysti juuri silloin kun allekirjoittanut oli kannen alla huoltohommissa. Manailua ja huutelua kannelta, rip rap trimmiä säätämään mutta tilanne oli jo päällä, parhaimmillaan mitattiin 25kntsia tuulta joka oli hiukan liikaa vajaapainoiselle miehistölle. Iso vapaamatkustajana, alkoi se pauke ja läpätys hirvittämään – nyt ei ole oikea hetki rikkoa isopurjetta joten päädyimme vaihtamaan 3:en. Tosin pieni ongelma syntyi siitä että G1 laskettiin alas per heti ja hetken ajettiin ilman keulapurjetta. Ahneuksissamme ajettiin liian tiukkaa kulmaa mikä johti kahdesti totaalistoppiin ja ennen kuin vene taas oli liikkeessä oikeaan suuntaan, oli jo hukattu minuutteja toisen perään. Juuri kun G3 oli ladattuna tuuli alkoi moinaamaan. Ykkönen taas ylös ja meno jatkui, mutta nyt hieman synkemmässä mielentilassa, nykypäivänä kun ei luokassa ole mahdollista tehdä isoja missejä.

edge
Kalevin Yacht-clubilla sama pöytä kolmatta vuotta putkeen. Kiitämme palvelun tasoa, moitimme Châteauneuf-du-Papen poistoa listalta.

Aegnan poijulta styyralla maalia kohti, muutama kilpakumppani nähtiin ajavan paaran halssia keskemmälle lahtea. Vaikutti siltä että porukka oli jakautunut alas & kovempaa ja ylemmäs & hitaampaa –kategoriaan, joten mitään match race-tilannetta ei saatu aikaiseksi. Juuri ennen maaliviivaa eteen vendasi vene joka hetkeä myöhemmin paljastui saman luokan veneeksi. Pidimme edelleen saman halssin ja veneenmitta ennen maalia pikainen vendapari jolla onnistuttiin työntämään keula linjalle ennen kilpakumppania.

Haasteisiin ja keliin suhteutettuna kiitettävä suoritus, tuloksena 3:s sija 13 veneen First 31.7 OD luokassa ja 3/37 LYS2-luokassa. Ilahduttavaa myös että kärkikymmenikössä oli 8 Firstiä kohtuullisen tiiviinä pakkana. Tosin jäljempänä startanneet veneet kärsivät alussa siitä samaisesta pläkästä johon mekin melkein jäätiin kiinni. Onnittelut voittajille, kiitokset kilpakumppaneille ja suuret kiitokset miehistölle joka jaksoi punnertaa koko skaban ajan.

Tulessa tällä kertaa:

Michael – keula
Mikko – masto
Kalle – pitman
Toni – spinnu/jenny
Hannu – iso & pinna
MK – pinna & iso

edge

Tuloksia löytyy täältä:

First-tulokset

LYS-tulokset
blog comments powered by Disqus