Fun First 31.7 Sailing

© 2015 Fun First 31.7 Contact Me

HSS Spring Cup – kuviokelluntaa ja aurinkoa

First 31.7 –ranking pyörähti käyntiin HSS Spring Cupilla, viivalle oli kerääntynyt 10 innokasta Firstiä valmiina kirmaamaan kesälaitumilla Carusellin edustalla. Tuulta ei ollut luvassa, mutta optimisella mielellä varustettu tiimi laskeskeli että ennusteen ylälaitaan osuessa pystytään ajamaan kisat läpi. Kevyt keli ensimmäiseen skabaan oli jopa positiivinen asia, ottaen huomioon muutaman avainpelaajan korvautuminen tälle kaudelle ja että yhtään yhteistä treenikertaa ei ollut takana. Kun vielä paikatkin jouduttiin enemmän tai vähemmän arpomaan, niin toiveissa ei ollut 10+ m/s keliä näin ensimmäiseen kertaan.

Lauantai-aamupäivän auringonoton jälkeen päästiin starttamaan, tuulen ollessa 4-6 kntsia. Kelvollinen startti lähempänä lipun päätä, viivalla pari sekuntia paukun jälkeen. Kaikki oli hyvin kunnes alkoi näyttämään että radan oikea laita voisi vetää paremmin. Venda paaralle, kunnes toinen First tulee styyralla vastaan. Uusi venda styyralle. Kevyessä kelissä jokainen venda maksaa joten jatkamme kiltisti samaa halssia. Big mistake! Ylämerkille tullaan viimeisten joukossa ja ymmärrämme että radan oikea laita oli vetänyt huomattavan paljon paremmin. Sen jälkeen taistelimme keskinkertaisella purjehduksella 5-sijalle, valmiina revanssiin toisessa startissa.

Toinen startti olikin sitten kehno, liika ahneus kostautui toisen rivin startilla. Pakkituulissa ylämerkille, keskinkertaista purjehdusta. Toisen kierroksen ylämerkkiä styyralla lähestyttäessä kanssakilpailija heittää keulan puolelta yli ja vendaa yläpuolella. Jälleen liika ahneus kostautuu ja alapuolelta ohittaessa, erinäisten tilaa ja nousee huutojen saattelemana veneet hakevat kontaktia jonka jälkeen ankara lippujen heilutus. Maaliin päästyä suoraan HSS:lle RC:n ohjeistamana ja siellä hyvin hoidettu protestikäsittely ”loser buys the beer –hengessä”, kiitos osaavan juryn ja asiallisen kanssakilpailijan. Kyseenalaista toimintaa-kategoria oli suurempi meidän tiimillä ja näin ollen tuloksena DSQ. Juryn päätöstä kunnioittaen lähdimme yhtä matkaa mantereen puolelle jännittämään kiekkopeliä ja valmistautumaan Champions Leaguen finaaliin.

Sunnuntaihin tullessa edelleen kaikilla veneillä oli – ainakin teoriassa – mahdollisuus ykkössijaan. Muutaman tunnin hengailun, cruisailun ja auringonoton jälkeen totesimme yhteisesti kanssakilpailijoiden kanssa että tuulta ei tule, ja ensimmäisen päivän tulokset jäävät näin ollen voimaan. Eli ei mikään loistostartti kauteen, mutta onneksi mahdollisuuksia parantaa tulee vielä monta kertaa. Onnittelut kärkikolmikolle ja kiitokset kaikille kanssakilpailijoille. Ja kiitokset miehistölle, leuka pystyssä kohti uusia haasteita!

/M

Aurinkoa ottamassa:
Michael – bowman
Mikko – mastman
Oskar – mastman/floater
Tatu – pitman
Toni – trimmer
Hannu – trimmer
MK - helm
blog comments powered by Disqus